HJEMMELAVET MANDELMÆLK

Hvis du har lyst til mandelmælk, der giver den samme cremede og tilfredsstillende fornemmelse som komælk, så prøv denne opskrift. Den lægger sig i mundhulen på samme måde som mælkefedtet i rigtig mælk. Vi anbefaler selvfølgelig at du altid bruger de bedste mandler, du kan finde.

Tip:
Du kan "aktivere" nødder og frø i alkalisk vand for at vække deres sovende egenskaber. Det gør det nemmere for kroppen at fordøje dem og optage mineralerne. Aktiveringen sænker fytinniveauet, som ellers giver ofte giver udslæt og oppustethed, hvis man laver raw food uden at aktivere nødderne først.

Nødder og frø skal udblødes i letsaltet alkalisk vand i 8 timer, skylles og bruges med det samme eller dehydreres. Bred dem i så fald ud på en plade, og stil dem i en dehydrator på 43°. Denne proces tager ca. 12 timer. Den gemte pulp kan dehydreres og bruges i bagværk eller mysli.

Portion: 1 liter mandelmælk

Tid:

  • Aktivt: 15 min

  • Totalt: 8 timer 15 min

Ingredienser:

  • 150 g rå mandler

  • 2 kvivspidser rosa Himalaya-salt

  • 1 liter vand

  • 2 tsk. honning, samt ekstra til tilsmagning

 

Fremgangsmåde:

  1. Kom mandlerne og en knivspids salt i en skål, og dæk med vand. Lad mandlerne stå i blød ved stuetemperatur i 8 timer.

  2. Hæld vandet fra mandlerne, og kom mandlerne i en kraftig blender sammen med den sidste knivspids salt og evt. 2 tsk. honning. Blend det hele jævnt, ca. 5 minutter. Sigt væden gennem en finmasket sigte beklædt med en nøddemælkspose eller et osteklæde op i en stor skål. Vrid posen eller klædet godt, så du får så meget mælk med som muligt. De sidste dråber er de mest cremede. Gem pulpen (se tip). Smag evt. til med ekstra honning

Mandelmælken kan holde sig i op til 4 dage på køl i en lufttæt beholder.

Velbekomme!

28.11 2017